Daniel Potra

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Daniel Nicolae Potra
Replace this image male.png
Născut 28 iunie 1978, Timişoara
Ocupaţie gimnast

Daniel Nicolae Potra (n. 28 iunie 1978, Timişoara), gimnast.

Biografie

A terminat Liceul "Henri Coandă", iar în anul 2000 a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara. A început gimnastica artistică de performanţă de la vârsta de 5 ani, la Timişoara, sub îndrumarea profesorului Ioan Boici. În perioada 1992 - 1996 a fost component al lotului olimpic de juniori de la Timişoara, iar din anul 2000 este component al lotului olimpic de seniori de la Bucureşti.

Dan Potra a obţinut performanţe deosebite la Campionatele Europene, Mondiale şi în special la Jocurile Olimpice. Este medaliat cu bronz la cal cu mânere la Campionatele Europene de la Copenhaga, din anul 1996.

În anul 2001 obţine titlul de campion naţional absolut la individual compus la Campionatul Naţional de la Focşani şi obţine locul IV la individual compus în cadrul Campionatului Mondial de la Ghent din Belgia.

La Campionatele Europene de la Petras - Grecia din 2002 obţine titlul de campion european absolut la individual compus şi campion european cu echipa României. În anul 2003 obţine locul V cu echipa la Campionatul Mondial de la Anaheim - S.U.A, iar în 2004 câştigă titlul de campion european cu echipa la Campionatele Europene de la Lublijana - Slovenia.

Dar cea mai înaltă distincţie pe care a obţinut-o Dan Potra este locul III câştigat cu echipa la Jocurile Olimpice de la Atena - 2004.

Legături externe