Discuție Utilizator:Bogdan Briscu

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Bine ai venit Bogdan! Sperăm să îţi placă acest proiect şi să te simţi bine participând la el. Pentru orice problemă tehnică sau de conţinut, contactează cu încredere unul dintre administratorii proiectului. Nu uita să citeşti printre ghidurile şi regulamentele noastre, ca să ai mai mult spor la muncă. Mult succes!--Radu 21 iunie 2008 07:07 (UTC)

Ciau! Data viitoare când ne auzim pe net, să-mi aduci aminte să-ţi trimit ce mai am prin arhive despre judeţele Bihor-Arad, din area ta de interes. Salutări!--Radu 1 iulie 2008 21:35 (UTC)

Oraşe, comune, sate

Bună Bogdan, îmi place cum ai început munca la localităţi. Te ajut şi eu la paginile unde mai pot aduce completări cu imagini sau text. Dacă ai sugestii în legătură cu articolele poţi lăsa mesaj la Proiect:Forum. Spor la treabă şi numai bine, --Emilia 4 iulie 2008 18:35 (UTC)

Corecturi

Muţumesc Bogdane pentru corecturi!--Radu 18 octombrie 2008 20:53 (EEST)

Bis:)--Radu 8 noiembrie 2008 12:25 (EET)
Bogdan, daca iti face placere si daca ai ceva de adaugat, te rugam sa o faci. Nu trebuie sa te rezumi la mici corecturi, chiar poti rescrie fraze, pasaje, sectiuni, ... chiar un articol intreg. --Mihai 8 noiembrie 2008 12:45 (EET)

Acum lucrez la un articol despre voluntarii ardeleni din armata romana. O sa va rog sa il puneti voi la pagina care trebuie, eu nu ma procep inca sa creez pagini noi pentru astfel de articole. Multumesc :)

Articol

Am vazut articolul Corpul Voluntarilor Ardeleni, foarte interesant, 99% bine scris - spuneai ca nu te pricepi :). Acel 1% e mai degraba tehnic, adica titluri au fost putin cam lungi, le-am scurtat, daca nu e ok si nu reda exact continutul sectiunilor poti sa le modifici fara jena. O alta chestiune este, sa-i spunem, definirea subiectului. Ne-am obisnuit sa facem o scurta introduce subiectului, inainte de sectiuni, formata din 2-3 propozitii. Aceasta definitie are un sens foarte clar - utilitatea pentru cel care ajunge pe site de pe motoarele de cautare. Avand definitia, in 5-10 decunde isi face o idee despre articol si despre cat de util ii este. Cam asta ar fi. In rest te asteptam cu alte articole despre Armata Romana, in general. Din ce am vazut ai multe de spus pe subiect, iar pe internet cam bate vantul pe acest subiect. --Mihai 9 noiembrie 2008 19:37 (EET)

Multumesc pentru aprecieri, ma bucur ca articolul a suscitat interesul. Multumiri pentru recomandari, voi tine seama de ele. Vor urma si alte articole :)

Uite Bogdan, cum îţi ziceam şi pe messenger, pe o pagină ca asta poţi scrie tot ce ai de scris: Membru:Bogdan Briscu/Atelier. Când e totul gata le putem face noi articole. Ca să creezi un articol nou, mergi in dreapta sus în caseta de căutare, introdu numele articolului şi apeşi caută. Cum articolul nu există, vei primi un mesaj că nu există dar vei vedea un link roşu către articol inexistent. Când faci click pe link-ul roşu, intri în caseta de editare. Acolo, după ce ai terminat de scris, apeşi "salvează modificări" şi articolul este creat.

Alternativ, spre exempli, poţi face linkuri către articole inexistente - dar pe care ai vrea să le creezi - ca cele de mai jos:

Când vrei să creezi articolul, faci click pe link-ul roşu, scrii, salvezi şi articolul e creat. În orice caz, până te mai obişnuieşti cu limbajul, foloseşte ce metodă ţi-e mai uşor.--Radu 4 ianuarie 2009 02:39 (EET)

Numărul 1.000

Felicitări pentru articolul cu numărul 1.000, Timotei Cipariu! --Alex:D 2 februarie 2009 19:13 (EET)

Mulţumesc! :)

La mulţi ani

sa ne regăsim cu bine şi la anul cu 10.000 de articole--Iulian Toader 14 martie 2009 01:03 (EET)

Articol Ferdinand I

Bogdane va trebui sa modifici pe sectiuni ca altfel se sterge pagina--Iulian Toader 18 martie 2009 21:16 (EET)

Ok, am observat :) Chiar ma intrebam de ce a disparut, ma gandeam sa nu fi facut vreo minune :) -- Bogdan
Acum puteti edita articolul si altfel decat pe sectiuni. --Mihai 18 martie 2009 21:24 (EET)
te rog să nu operezi încă modificări la articolul Ion I.C. Brătianu, pentru că o să mai aduc completări mai importante în seara asta--Iulian Toader 18 martie 2009 21:58 (EET)
Ok. BB

incearca sa incarci si imagini pentru articolele pe care le editezi. vezi Xenopol sau Patriarhul Nicodim. Xenopol e unul dintre cei trei mari istorici din Romania--Iulian Toader 21 martie 2009 13:03 (EET)

Din păcate nu am disponibile fotografii pentru articolele mele, fotografii care să nu fie supuse dreptului de autor. De asemenea, nici nu ştiu cum să încarc aceste fotografii pe ER, în consecinţă las celorlalţi enciclopedişti plăcerea de a căuta şi încărca imagini pentru articolele pe care le scriu :) BB.
În timp, se vor încărca şi fotografii. O să caut unele de bună calitate. --Alex:D 21 martie 2009 13:54 (EET)
din păcate deplasează scrisul celorlalte prea la dreapta--Iulian Toader 4 aprilie 2009 22:53 (EEST)

Salutări!

Mulţumesc. Bine te-am găsit!--Tudor Mihăescu 30 mai 2009 20:49 (EEST)

Sugestie: când corectezi un articol, încearcă să corectezi o singură dată tot articolul înainte să salvezi modificăprile. În special la articolele mari, cum e Maniu, dacă aplici multe modificări, fiecare versiune de articol se salvează în baza de date ca versiune distinctă. Dacă articolul are 100k octeţi, atunci 10 modificări înseamnă 10x100k octeţi, adică 1MB de spaţiu folosit. Dacă îl corectezi o singură dată înainte să-l salvezi, aduci e doar 2x100=200k. Economia de spaţiu e evidentă, mai ales la articolele mari.--Radu 22 iulie 2009 09:23 (EEST)

Sate Sălaj

Salut! Aici sunt adunate câteva din titlurile de monografii dedicate unor sate şi comune din Sălaj. Sunt sigur că există mai multe monografii, existente în bibliotecile din zonă (Bihor - Cluj - Sălaj - Maramureş). Dacă mai ai cunoştinţă de alte lucrări de acest gen, le poţi trece aici, iar dacă ai şi acces la ele, atunci ar fi o sursă foarte bună pentru articolele de pe enciclopedie. O zi faină! --Radu 1 septembrie 2010 08:29 (EEST)

Utilizatori on line

Pe mine m-ar interesa să văd live câţi vizitatori sunt în fiecare moment pe ER, pentru că înafară de numărul de vizitatori din statistici, alt feedback nu prea am. Asta mai ales pentru că un feedback în general nu prea este, şi dacă tot aloc mult timp să citesc şi să scriu pt ER, mie mi-ar prinde bine măcar să văd că suntem băgaţi în seamă. Credeţi că s-ar putea adăuga la site o chestie care să ne arate în fiecare moment câţi vizitatori citesc ER în acel moment? BB - 25.10.2010

Familii nobiliare şi princiare

Am observat că ai mai introdus articole despre familii nobiliare. Până acum, le numeam Familia ... (d. ex. Familia Basarabilor - nu e creat încă, dar are legături în articole). Tu cum zici că ar fi mai bine să le trecem? Pentru că va trebui să le uniformizăm la un moment dat. Eu am optat pentru "Familia" înainte, ca să se ştie despre ce e vorba (Basarab au fost câţiva domnitori, Basarabi e un oraş, Basarabii e destul de vag). --Alex:D 29 decembrie 2010 16:49 (EET)

Cred ca ideea ta cu Familia inainte de numele de familie propriu-zis e o idee buna, pentru a preveni eventualele confuzii posibile. Poti sa modifici titlurile articolelor pe care le-am scris despre familiile nobile din Transilvania si sa adaugi cuvantul "Familia" in titlu? De asemenea, cred ca ar fi util sa se creeze sectiuni diferite pentru familiile nobile romane din Transilvania, Moldova, respectiv Muntenia. Numai in Transilvania sunt cam 20-23.000 familii nobile.--BB 29 decembrie 2010 20:59 (EET)

Nave comerciale

Când termini de adăugat articolele, le punem pe toate în formatul Format:Cargou. Va fi mare, cu multe linkuri. Eu zic ca daca peste el mai punem si Nave surori, va avea mult prea multe linkuri. --Radu 3 august 2011 09:42 (EEST)

  • Ok, nu mai punem nave-surori, le introduc în articol. Am terminat cu navele (cel puţin din ce am până acum, se pot introduce şi restul în format:cargou--BB 3 august 2011 09:45 (EEST)
    • Am făcut formatul cu cargouri şi vrachiere separat. Mai trebuie doar adăugate. Poate vrei să le introduci tu, să nu ne suprapunem--Radu 3 august 2011 09:54 (EEST)
      • E ok formatul aşa cum l-ai făcut, dar mă ocup de noi articole.--BB 3 august 2011 10:00 (EEST)