Discuție Utilizator:Tudor Mihăescu

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Bun venit, Tudor Mihăescu!

Contul dumneavoatră a fost creat. Nu uitaţi să vă personalizaţi preferinţele în „Enciclopedia României”.
Pentru orice întrebare sau chestiune legată de proiectul „Enciclopedia României” contactaţi unul dintre următorii coordonatori: Emilia, Radu, Mihai, Alex.

Înainte de a scrie la „Enciclopedia României”, consultaţi:

Având însuşite aceste elemente, mai departe puteţi afla:

Nu uitaţi că pentru orice nelămurire pe care o aveţi pe parcurs puteţi scrie coordonatorilor Emilia, Radu, Mihai sau Alex.

Faceţi primele dumneavoastră teste!

Nimic nu vă poate deprinde cu tainele scrierii în limbaj wiki decât experimentările. Vă invităm să faceţi primele teste astfel:

  • Faceţi click pe Membru:Tudor Mihăescu/Test. În pagina care se deschide, introduceţi un text oarecare, apoi apăsaţi pe butonul Salvează pagina. Pentru a edita din nou conţinutul acelei pagini, apăsaţi butonul Modifică din josul ferestrei, sau apăsaţi simultan tastele ALT, SHIFT şi E. Butonul Arată previzializare este foarte util când experimentaţi, pentru că vă permite să vizualizaţi modificările făcute fără a închide caseta de editare şi fără a salva încă. Succes!
--Mihai 30 mai 2009 23:07 (EEST)
    • Salut, Tudor! Bine ai venit! Bogdan Briscu: 30 mai 2009.

Răspunsuri

Radu nu cred că e online, poate doreşti un răspuns acum, aşa că îţi răspund eu mai jos.

În primul rând bun venit pe ER.

Ideea de a nu transforma ER în forum (mai exact de a nu încuraja pălăvrăgeala fără rost) are la bază dorinţa de a nu ne petrece timpul pe paginile de discuţii, mai mult decât în articole. Asta nu înseamnă că ele nu pot fi folosite, acesta este şi motivul pentru care nu le-am suprimat :-). O altă metodă eficientă de a comunica este pe messenger, uneori chiar şi audio, e-mail etc. Un alt aspect de care trebuie ţinut cont e că mergem mult pe încredere, nu avem prea multe motive să dezbatem articolele pe paginile de discuţii, din perspectiva asta paginile de discuţii nu sunt teribil de utile. Dacă observi o eroare o îndepărtezi, nu trebuie să te explici, dacă vrei să schimbi ceva, la fel. Asumăm din start că te-ai documentat asupra subiectului. Însă dacă situaţia impune o discuţie pe paginile de discuţii nu te sfii să le foloseşti. :-) Situaţia pe ER e mult, mult mai calmă decât pe ro.wiki, nu avem vandali, nu ne înjurăm, nu polemizăm (decât constructiv) deci nici din perspectiva asta nu prea folosim paginile de discuţii.

Cât priveşte domeniul de definiţie al ER el este România. În măsura în care o personalitate străină a avut influenţă asupra României, putem să-i dedicăm un articol, dar cu accent pe România şi pe efectele activităţii asupra României. Un astfel de exemplu este Paul din Alepo. Ca să-ţi răspund concret şi la Napoleon sau Baiazid, dacă aceştia prin campaniile/războaiele purtate au influenţat România, ar fi utile câteva vorbe despre ei. Dar să avem un articol complet, despre toate războiele purtate, biografii extinse sau diverse politici şi intrigi la care au luat parte, nu cred că ne-ar folosi la ceva.

Subiecte precum Românii din Italia merg foarte bine la un articol despre Români, iar UE sau PE pot fi tratate destul de cuprinzător, relaţionate evident la România, la capitolul Relaţiile externe ale României/Politica externă a României. --Mihai 30 mai 2009 23:07 (EEST)

Ba da, în unele cazuri precum Romania. Dar nu mă stresează prea mult problema, probabil în viitoarele variante mediawiki va fi rezolvată problema diacriticelor la căutare. Oricum când am timp o să implementez undeva aici căutarea cu google care rezolvă problemele de cautare cu dicritice, vezi aici http://cautare.enciclopediaromaniei.ro/ Deci dacă e necesar pot fi folosite.--Mihai 30 mai 2009 23:56 (EEST)
Sunt aici tot datele de contact (yahoo, gmail). Chiar daca sunt offline lasa un mesaj, iar cand il voi vedea iti voi raspunde. --Mihai 9 aprilie 2010 14:15 (EEST)