Fișier:Stema judetului Botosani.png

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Stema_judetului_Botosani.png(404 × 448 pixeli, mărime fișier: 19 KB, tip MIME: image/png)

Hotarâre 1302/20 septembrie 2006 privind aprobarea stemei judetului Botosani, M. Of. nr. 808 - 26.IX.2006

Stema judetului Botosani, potrivit anexei nr. 1, se compune dintr-un scut francez, antic, tripartit în vârf. În cartierul I, pe fond rosu, se află o coasă de aur în bară, cu lama în sus. În cartierul II, pe fond argintiu, se află un sef negru zimtat si un rac rosu, în pal. În cartierul III, pe fond albastru, se află trei luceferi de argint, în pal.

Semnificatiile elementelor însumate:

Coasa de aur în câmp rosu semnifică vechea stemă a tinutului si apoi a judetului. Racul rosu în câmp argintiu semnifică fostul judet Dorohoi, aflat acum în componenta judetului Botosani, cu culorile inversate (rac de argint în câmp rosu). Seful negru zimtat semnifică pierderea, de către fostul judet Dorohoi, a Tinutului Hertei. Cei trei luceferi de argint fac referire la personalitătile de renume national si international născute pe teritoriul judetului.

Domeniu public

Domeniu Public: Potrivit legii din România privitoare la dreptul de autor şi drepturile conexe, sunt excluse de la protejarea proprietăţii intelectuale următoarele:

  • ideile, teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
  • textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;
  • simbolurile oficiale ale statului, ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia;
  • mijloacele de plată;
  • ştirile şi informaţiile de presă;
  • simplele fapte şi date;
  • fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice şi altele asemenea.

Prin urmare, această imagine se află în domeniul public.

România

Istoricul fișierului

Apasă pe dată/timp pentru a vedea fişierul aşa cum era la data respectivă.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală28 iunie 2009 03:35Miniatură pentru versiunea din 28 iunie 2009 03:35404x448 (19 KB)Alexandru Danes (Discuție | contribuții)
  • Nu puteți suprascrie acest fișier.