Fișier:Stema judetului Giurgiu.png

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Stema_judetului_Giurgiu.png(300 × 344 pixeli, mărime fișier: 11 KB, tip MIME: image/png)

Hotarâre 669/03 iunie 2009 privind aprobarea stemei judetului Giurgiu, M. Of. nr. 408 - 16.VI.2009

Descrierea stemei:

Potrivit anexei nr. 1, stema judetului Giurgiu se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, scartelat. În primul cartier, în partea dreaptă, în câmp albastru, se află 3 stejari de argint dezrădăcinati, asezati doi la unu. În al doilea cartier, în partea stângă, în câmp rosu, se află o secure de luptă cu tăisul dublu, având la bază o semilună răsturnată, ambele de argint. În vârful scutului, în câmp rosu, se află un coif roman de argint. În vârful scutului, în câmp albastru, se află o timonă deasupra unui brâu undat, de argint.

Semnificatiile elementelor însumate:

Cei 3 stejari reprezintă vechea stemă heraldică a judetului Vlasca, simbolizând pădurile de stejar care alcătuiau odinioară Codrul Vlăsiei. Securea de luptă si semiluna amintesc de lupta antiotomană si victoria de prestigiu obtinută de marele voievod Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni. Coiful roman simbolizează descendenta latină a locuitorilor. Timona si brâul undat simbolizează navigatia pe fluviul Dunărea.

Domeniu public

Domeniu Public: Potrivit legii din România privitoare la dreptul de autor şi drepturile conexe, sunt excluse de la protejarea proprietăţii intelectuale următoarele:

  • ideile, teoriile, conceptele, descoperirile ştiinţifice, procedeele, metodele de funcţionare sau conceptele matematice ca atare şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
  • textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;
  • simbolurile oficiale ale statului, ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia;
  • mijloacele de plată;
  • ştirile şi informaţiile de presă;
  • simplele fapte şi date;
  • fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice şi altele asemenea.

Prin urmare, această imagine se află în domeniul public.

România

Istoricul fișierului

Apasă pe dată/timp pentru a vedea fişierul aşa cum era la data respectivă.

Data și oraMiniaturăDimensiuniUtilizatorComentariu
actuală24 august 2009 00:56Miniatură pentru versiunea din 24 august 2009 00:56300x344 (11 KB)Alexandru Danes (Discuție | contribuții)
  • Nu puteți suprascrie acest fișier.