Radio Timişoara

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Logo (2008)

Radio România Timişoara este un post public de radio aparţinând Societăţii Române de Radiodifuziune. Emite în vestul ţării, pe frecvenţa de 630 kHz (AM). În sens larg, postul are scopul de a informa locuitorii din Banat. Radio Timişoara a fost fondat în data de 5 mai 1955, iar primele cuvinte care au răsunat pentru prima oară în eter au fost Aici Timişoara. Transmitem pe frecvenţa... Programul regional al Radiodifuziunii... .

Radiourile teritoriale din ţară au fost desfiinţate din luna ianuarie 1985 până în 22 decembrie 1989. Studioul de radio Timişoara a început să emită din nou în ziua de 22 decembrie 1989 la ora 14.00: Aici, Radio Timişoara liberă! Dupa 5 ani de tăcere impusa de dictator, studioul nostru îşi reia activitatea.

Postul difuzează emisiuni diverse în limba română: ştiri, materiale de actualitate, informaţii culturale şi sociale, muzică şi divertisment. Un spaţiu de emisie este dedicat programelor în limbile italiană, germană, maghiară, sârbă, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană şi romani.

Bibliografie recomandată

  • Faur, Cornel, Radio Timişoara - o istorie vorbită, Editura Artpress, Timişoara, 2005 ISBN 973-7836-24-3
  • Nicolae Dolânga, Radio Timişoara- 45 de ani, Editura Mirton, 2000

Legături externe