Sectorul 5

de la Enciclopedia României

(Redirecționat de la Sector 5)
Salt la: navigare, căutare
Sectorul 5
← Sectorul 4 Sectorul 6 →
Hartă Sectorul 5
Cartiere 13 Septembrie, Cotroceni, Dealul Spirii, Ferentari, Rahova
Suprafaţă  km²
Populaţie
(2002)
locuitori
Densitate  loc/km²
Primar
(2004)
Marian Vanghelie (PSD)
Viceprimar Marcel Florentin Bera
Siteweb Site-ul primăriei sectorului

Sectorul 5 este unul din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti.

Delimitare[1]

Începând de la intersecţia fostul B-dul. Gheorghe Gheorghiu-Dej şi B-dul. Republicii cu Calea Victoriei

  • Limita de est: Calea Victoriei până la P-ţa Naţiunile Unite (ambele exclusiv), Str. Apolodor până la Str. Sfinţii Apostoli, pe Str. Sfinţii Apostoli până la Str. Antim, Str. Antim (toate inclusiv) până la Calea Rahovei, Calea Rahovei până la intersecţia cu Str. Gazelei, pe Str. Gazelei, pe Str. Mitropolitul Filaret (toate exclusiv) până la Str. Fabrica de Chibrituri, pe Str. Fabrica de Chibrituri (inclusiv), pe limita dintre incintele I.T.A. Bucuresti şi I.T.A. Ilfov, Str. Serg. major Ancuţa Ilie, pe Str. Cuţitul de Argint până la strada Mitropolitul Veniamin Costache, pe Str. Mitropolitul Veniamin Costache până la Str. Mitropolitul Iosif, pe Str.Mitropolitul Iosif, Calea Şerban Vodă, Şos. Giurgiului (toate exclusiv), până la linia de cale ferata Bucureşti-Giurgiu.
  • Limita sud-estică: intersecţia căii ferate Bucureşti-Giurgiu cu Şos. Giurgiului până la Str. Orşova, pe Str. Orşova (inclusiv) până la Şos. Bucureşti-Măgurele. Limita continuă cu o linie convenţională de la intersecţia şoselei Bucureşti-Măgurele cu Str. Orşova, spre nord-vest până la drumul ce face legătura cu Gara Vârteju; se continuă pe acest drum cu direcţia nord-est până la Str. Botorca, pe Str. Botorca (inclusiv) până la Str. Simfoniei; de la Str. Simfoniei spre sud-vest pe drumul ce face legătura cu Str. Piatra Şoimului, pe Str. Drăganul (exclusiv) intersectând Şos. Alexandriei în dreptul km. 8, apoi staţia de pompare a Intreprinderii canal-apă Bucureşti, urmează Str. Ghidiceni spre sud-vest, circa 800 m, de unde continuă cu o linie convenţională până la Prel. Ghencea la intersecţia cu intrarea Floarea Galbenă, cuprinzând şi Staţiunea experimentală de plante medicinale Bucureşti.
  • Limita de nord: Prel. Ghencea de la intrarea Floarea Galbenă până la Str. Alexandru Moghioroş, pe B-dul. Ghencea până la intersecţia cu Calea 13 Septembrie, de unde se înscrie pe Drumul Sării, B-dul. Geniului, Şos. Cotroceni până la râul Dâmboviţa (toate exclusiv), de unde urmează firul râului Dâmboviţa până la podul Elefterie, în continuare pe fostul B-dul. Gheorghe Gheorghiu-Dej (inclusiv) până la intersecţia cu Calea Victoriei.

Note

  1. conform Decretului nr. 284 din 31 iulie 1979 privind stabilirea sectoarelor Municipiului Bucureşti