Bukarester FC

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Bukarester FC a fost un club de fotbal din Bucureşti, înfiinţat în 1912, al treilea din România în ordinea înfiinţării, după Olimpia Bucureşti şi Colentina Bucureşti. Majoritatea jucătorilor echipei erau angajaţi germani prezenţi în diversele ramuri industriale ale Bucureştiului. Terenul de fotbal în care îşi desfăşura echipa meciurile era situat în „Bolta Rece”, în apropierea Pieţei Victoriei de astăzi. Primul preşedinte al clubului a fost Hense senior. Deşi avea o vârstă înaintă, peste 60 de ani, Hense a fost şi portarul echipei Bukarester FC.

La 18 martie 1912 echipa a susţinut primul meci oficial, în compania echipei Olimpia, meciul terminându-se cu scorul de 2-4. Din lotul de jucători ai echipei au făcut parte următorii: Hillard, Rosman, Bolton, Petit, Wilde, Redfern, Hense jr, Cyril.

În timpul primului război mondial, jucătorii încep să plece din România, echipa începe să se destrame. Până în anul 1916 Bukarester FC mai joacă sporadic, după acest an echipa dispare din peisajul fotbalistic românesc.

Bibliografie

  • *** Enciclopedia Educaţiei fizice şi sportului din România, vol. III Bucureşti, Editura Aramis, 2002