Cargoul Gostinu

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Cargoul "Gostinu" a fost o navă maritimă a marinei comerciale române. A fost una dintre cele peste 300 nave care a alcătuit flota comercială românească.

A fost construit în anul 1982 pe şantierul naval Galaţi. Avea un deplasament de 8.850 tone dead-weight, lungimea de 130,8 metri, lăţimea de 17,7 metri şi pescajul de 10,2 metri. Dezvolta o viteză de 15 noduri.

Din aceeaşi clasă mai făceau parte alte 14 nave, construite pe şantierul naval Galaţi, toate purtând nume de localităţi din România.

A fost rebotezat "Fair Wind", "Lisa M".

Bibliografie

  • Revista "Marea Neagră", serie nouă, Anul XX, nr. 1 (74), ianuarie-martie 2010
  • Monitorul Oficial al României, An XI, nr. 1552, 9 august 2001
Nave maritime ale marinei comerciale române
CARGOURI
AzugaBegaBihorBradBuşteniCalafatCăciulataCălăraşiCălimăneştiCălugăreniCodleaCostineştiCoziaDejDoljDrobeta 1850DumbrăveniEforieFăgăraşFăgetFălticeniFăureiFântâneleFeldioaraFeleacFelixFieniFierbinţiFilaretFiliaşiFilioaraFilipeştiFirizaFloreştiFoişorFrasinFrăsinetFrunzăneştiFundeniFunduleaGheorghieniGiurgeniGiurgiuGorgovaGorunGostinuGorjGovoraHagieniHaţegHârşovaHorezuHumuleştiHuşiIlfovLereştiLugojMediaşMehedinţiMirăslăuMoineştiOdorheiOlteniaOraviţaPlehanovPlopeniRădăuţiRăzboieniRâmnicu VâlceaRovineRupeaSatu MareSăceleSălişteSăveniSăvineştiSimeriaSlatinaSloboziaSolcaTarcăuTazlăuTârgu JiuTârnăveniTecuciTeiuşTeleormanTimişTismanaTituTohaniTopliţaTulceaTurdaTuşnadValea AlbăVoroneţ
VRACHIERE
Baia de ArieşBaia de FierBalotaBalşBasarabiBăceştiBăileştiBârladBeiuşBicazBlajBocşaBorsecBotoşaniBreazaBrătuleştiBuhuşiBuziaşCallatisTomis
Alte nave
Nava mixtă ArdealNava GiurgiuRemorcherul Alexandru cel BunRemorcherul Cuza VodăRemorcherul Horia