Cargoul Râmnicu Vâlcea

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Cargoul "Râmnicu Vâlcea" a fost o navă maritimă a marinei comerciale române. A fost una dintre cele 300 nave care au alcătuit flota comercială română.

A fost construită în anul 1973, pe şantierul naval Brăila.

Avea un deplasament de 4.800 tone dead-weight, lungimea de 106 metri, lăţimea de 14,8 metri şi pescajul de 8,5 metri. Dezvolta o viteză de 14 noduri.

Din aceeaşi clasă au mai făcut parte alte 17 nave. Toate purtau numele unor localităţi din România.

A fost rebotezată "Rim" când a intrat în proprietatea unei companii libaneze.

Navigând sub pavilion nord-coreean, a fost capturată de piraţii somalezi în februarie 2010 în apropiere de coastele Yemenului. A fost eliberată de sub controlul piraţilor în iunie 2010.

Bibliografie

  • Revista "Marea Neagră", serie nouă, Anul XX, nr. 1 (74), ianuarie-martie 2010

Legături externe

Nave maritime ale marinei comerciale române
CARGOURI
AzugaBegaBihorBradBuşteniCalafatCăciulataCălăraşiCălimăneştiCălugăreniCodleaCostineştiCoziaDejDoljDrobeta 1850DumbrăveniEforieFăgăraşFăgetFălticeniFăureiFântâneleFeldioaraFeleacFelixFieniFierbinţiFilaretFiliaşiFilioaraFilipeştiFirizaFloreştiFoişorFrasinFrăsinetFrunzăneştiFundeniFunduleaGheorghieniGiurgeniGiurgiuGorgovaGorunGostinuGorjGovoraHagieniHaţegHârşovaHorezuHumuleştiHuşiIlfovLereştiLugojMediaşMehedinţiMirăslăuMoineştiOdorheiOlteniaOraviţaPlehanovPlopeniRădăuţiRăzboieniRâmnicu VâlceaRovineRupeaSatu MareSăceleSălişteSăveniSăvineştiSimeriaSlatinaSloboziaSolcaTarcăuTazlăuTârgu JiuTârnăveniTecuciTeiuşTeleormanTimişTismanaTituTohaniTopliţaTulceaTurdaTuşnadValea AlbăVoroneţ
VRACHIERE
Baia de ArieşBaia de FierBalotaBalşBasarabiBăceştiBăileştiBârladBeiuşBicazBlajBocşaBorsecBotoşaniBreazaBrătuleştiBuhuşiBuziaşCallatisTomis
Alte nave
Nava mixtă ArdealNava GiurgiuRemorcherul Alexandru cel BunRemorcherul Cuza VodăRemorcherul Horia