Discuție Utilizator:Adrian-Iulian Secui

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Bun venit, Adrian-Iulian Secui!

Contul dumneavoatră a fost creat. Nu uitaţi să vă personalizaţi preferinţele în „Enciclopedia României”.
Pentru orice întrebare sau chestiune legată de proiectul „Enciclopedia României” contactaţi unul dintre următorii coordonatori: Emilia, Radu, Mihai, Alex.

Înainte de a scrie la „Enciclopedia României”, consultaţi:

Având însuşite aceste elemente, mai departe puteţi afla:

Nu uitaţi că pentru orice nelămurire pe care o aveţi pe parcurs puteţi scrie coordonatorilor Emilia, Radu, Mihai sau Alex.

Faceţi primele dumneavoastră teste!

Nimic nu vă poate deprinde cu tainele scrierii în limbaj wiki decât experimentările. Vă invităm să faceţi primele teste astfel:

  • Faceţi click pe Membru:Adrian-Iulian Secui/Test. În pagina care se deschide, introduceţi un text oarecare, apoi apăsaţi pe butonul Salvează pagina. Pentru a edita din nou conţinutul acelei pagini, apăsaţi butonul Modifică din josul ferestrei, sau apăsaţi simultan tastele ALT, SHIFT şi E. Butonul Arată previzializare este foarte util când experimentaţi, pentru că vă permite să vizualizaţi modificările făcute fără a închide caseta de editare şi fără a salva încă. Succes!

Orăştie

La articolul Orăştie am adăugat sursa care vorbeşte despre vatra de locuire dacică, despre care spuneai că „nu există date”. Remarcă nuanţa dintre "vatră de străveche locuire dacică", aşa cum spune Vlăsceanu şi "veche așezare dacică" cum te-ai exprimat tu. Vlăsceanu nu spune că s-a dezvoltat pe locul unei aşezări, ci într-o zonă cu dovezi de locuire dacică, lucru care nu poate fi contestat. De altfel, Ghinea dă ceva detalii despre organizarea dacilor în zona Orăştiei şi despre importanţa zonei în context dacic, lucru care nu poate fi uşor disociat de istoria pre-atestare a oraşului. Sunt convins că lucrările monografice dedicate Orăştiei oferă mult mai multe detalii despre perioada dacică.--Radu 2 decembrie 2011 11:29 (EET)