Discuție Utilizator:Radu Trifan

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Pagina de discuţie

imagini

NU mai aduceti harti, si nici alte fisiere, de pe commons aici! Nu mai e nevoie! Am facut anuntul acum ceva timp. Pur si simplu le introduceti ca pe wikipedia, ca si cand ar fi local. Exemplu: aceasta harta [1] poate fi introdusa simplu asa File:Romania1939physical.jpg. Fisierele astfel introduse au licenta originala.--Mihai 1 septembrie 2009 21:23 (EEST)

Banatul de Severin

Ai putea face rost de cartea asta? Sunt curios dacă are hărţi mai detaliate cu Banatul de Severin in perioada medievală. --Alex:D 7 septembrie 2009 15:34 (EEST)

Cultura României

Salut Radu!

Am văzut c-ai ascuns textul de aici. Vreau să încep să lucrez la el. Din ce e vizibil acum, am scos legăturile roşii care nu-şi au rostul, dar chiar şi aşa, oricum rămân destul de multe. Pe lângă conţinutul articolului, la care voi lucra cu grijă, vreau ca în acelaşi timp să rezolv, din mers, şi detaliile tehnice ori estetice. Totodată, după ce voi termina treaba, legăturile roşii mă vor ajuta în a identifica mai uşor subiectele importante care au nevoie de un articol, iar pe parcurs, le voi redacta. Vreau să te întreb: e vreo problemă, din punct de vedere tehnic, dacă apar multe legături roşii? Adică, mai apar prin altă parte pe site?--Tudor Mihăescu 2 ianuarie 2010 02:32 (EET)

Bună Tudor! Singurul motiv pentru care am ascuns textul era pentru că avea multe linkuri de tip Wikipedia care pe noi ne încurcă. Dacă îl redactezi după stilul nostru, nu contează câte linkuri roşii sunt. --Radu 2 ianuarie 2010 10:59 (EET)
E-n regulă, mulţumesc.--Tudor Mihăescu 4 ianuarie 2010 11:52 (EET)

Aniversări

Mă gândeam ca la aniversări să trecem numai evenimente petrecute cu un număr rotund de ani înainte, sau hai şi cu "5" în coadă. --Alex:D 10 ianuarie 2010 17:17 (EET)

Dacă vorbim despre o zi de sărbătoare recurentă, cum e Ziua Naţională, atunci este irelevant câţi ani au trecut de la Marea Unire. Acelaşi lucru cred că este valabil despre Revoluţia din 1989, care se aniversează an de an. Aşa că depinde. Despre aniversarea naşterii/morţii unei personalităţi, atunci cred că obiceiul este de a aniversa la un număr rotund, dar sunt şi excepţii: Eminescu este sărbătorit an de an, ba chiar de două ori, şi la naştere şi la moarte, independent de numărul de ani trecuţi de atunci. Până la urmă depinde de noi cum facem lista. Putem face şi un calendar pe zile, fără să conteze numărul de ani trecuţi, putem în schimb să fim o oglindă mai fidelă a vieţii culturale şi să ne concentrăm doar pe ceea ce se aniversează în mod efectiv în ţară. Varianta asta este şi mai uşor de urmat pentru că e mai simplificată. Personal nu mă deranjează să adoptăm soluţia mai simplă.--Radu 10 ianuarie 2010 19:48 (EET)

Texte

Radu, am crezut că aveţi nevoie de articole. Eu nu pot să scriu 10 tipuri de articole pentru fiecare enciclopedie în parte. Vă foloseşte, folosiţi-l, nu vă foloseşte, ştergeţi-l. Destul că pierd timp cu documentarea şi ofer articole deja scrise, nu mai am chef să-l mai rescriu, pentru a-l face pe gustul vostru. Cineva ar trebui să facă formatele că eu nu am timp să scriu în 10 locuri şi să mai fac şi formatele. Cezar Suceveanu 27 februarie 2010 15:18 (EET)

Chiar nu mă aşteptam să mi se vorbească de sus. Şi mai ales să nu găsesc înţelegere. Păcat. Lumea se mai schimbă, mă gândeam că vorbesc cu aceleaşi persoane cu care vorbisem mai înainte. Se pare că aici am dat de un nou Gutza care îmi cere să mă supun regulilor sale. Cezar Suceveanu 28 februarie 2010 06:38 (EET)

Istoria României

Salutare, Radu!

Aş vrea ca în zilele următoare să postez articolul de aici, desigur, după ce-l aranjez, adaptez la ER şi corectez.

Am găsit pagina Istoria României ca redirect, făcut de tine. N-ar fi bine să avem un articol „central” despre istoria României?

Te întreb ca să ştiu cum să procedez. Mulţumesc. Tudor Mihăescu 9 aprilie 2010 08:34 (EEST)

Burebista

Acela nu e Burebista, ci Decebal, iar harta e dintr-un atlas istoric nou, deci cu copyright, trebuie gasita o varianta libera, eventual asta. --Alex:D 22 mai 2010 19:25 (EEST)

Bună seara! Am trimis câte o bătălie pentru fiecare literă din indexul pe care l-am creat. Aşi vrea sa inserez şi şase planuri (hărţi), dar nu mă pricep. Spuneţi-mi cum facem, dacă se poate. Dacă nu, renunţ. Planurile sunt făcute de noi, deci nu au nevoie de vreo aprobare. Prof. George Marcu

Bună seara! Vă deranjez în legatură cu materialul despre satul românesc tradiţional. Nu am înţeles din e-mail-ul dumneavoastră daca îşi găseşte locul în Enciclopedie. Doar dacă dumneavoastră consideraţi că va fi accesat, vă rog să-i găsiţi locul, eu nu mă pricep să inserez un material nou în afara unei liste, create în prealabil de către echipa dumneavoastră. Am observat că cea propusă de mine (Index: Bătălii) nu a fost potrivită formatului avut în vedere de către dumneavoastră. Domnule Radu Trifan, sper că nu va deranjez cu intervenţiile mele, apelez la dumneavoastră pentru că aţi fost primul care a intrat în contact cu mine şi, bineînţeles, mi-a plăcut modul în care se discută în comunitatea Enciclopediei României (spre deosebire de Wikipedia). Am observat, totuşi, că sunt şi aici probleme de comunicare, generate de... lucruri omeneşti. Dacă eu... deranjez prin ceva, vă rog să mi se comunice de prima dată. Nu voi intra, sub nici o formă, într-o discuţie în afara specialităţii mele. Nu vă supăraţi pe mine, am simţit nevoia să scriu aceste lucruri pentru că am observat (dintr-o întâmplare) că mai există anumite disensiuni. Mă rog, ele pot exista, nu mă intereresează. În momentul în care se considereră, că eu... am deranjat, vă rog să-mi spuneţi şi mă retrag. Vă doresc numai bine!

Prof. George Marcu


Mulţumesc Radu, numai bine. --Nicu 14 aprilie 2013 14:58 (EEST)

Nuvola apps email-several.png Bună ziua, Radu Trifan. Aveți mesaje noi pe pagina de discuţie Eftimie Murgu (Caraş-Severin).
Puteți șterge aceast mesaj oricând doriți, îndepărtând formatul.
--Nicu Farcaş mesaj 18 aprilie 2013 16:09 (EEST)

Mentenanţă

Salut Radu. Au dispărut hărţile de localizate (googlemap) de la drumuri naţionale (DN1, DN12, etc...) şi de la articolele dedicate ariilor protejate (Parcul Naţional Munţii Rodnei, Izvoarele Mihăiesei, etc...). Şi la paginile contributorilor la ER este o modificare (vezi Membru:Radu Trifan şi Utilizator:Radu Trifan). Mulţumesc --Nicu Farcaş mesaj 20 octombrie 2013 11:53 (EEST)