Joc logic I

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Coperta jocului
Aspect al jocului

Joc logic este un joc de masă lansat pe piaţă în 1983 de către Centrocoop şi produs la AEM Timişoara. Preţul de vânzare era de 24 lei.

Jocul poate fi jucat de către două persoane şi conţine o tablă specială de joc, ciupercuţe de diferite culori şi spini albi şi negri.

Mod de joc

Primul jucător trebuie să fixeze o combinaţie de patru ciupercuţe colorate, mascată faţă de cel de-al doilea jucător cu ajutorul unei plăcuţe. Nu este obligatoriu ca cele patru ciupercuţe să aibă culori diferite.

Cel de-al doilea jucător trebuie să ghicească respectiva combinaţie din maxim 10 încercări, în funcţie de răspunsul primului jucător. Acesta din urmă înfige în dreptul fiecărei propuneri câte un spin alb, dacă a fost nimerită atât culoarea cât şi locul unei ciupercuţe, şi câte un spin negru, dacă a fost nimerită doar culoarea unei ciupercuţe. Poziţia spinilor este independentă de combinaţia existentă.

După ce combinaţia a fost ghicită sau numărul încercărilor s-a epuizat, rolurile se schimbă. Câştigătorul este cel care, după un număr prestabilit de jocuri, reuşeşte să determine combinaţiile secrete din cât mai puţine încercări.

Jocuri de masă
Alegeţi şi grupaţiAmintiri din copilărieAnimale şi păsăriAnimale din continenteArcaşiiAutodromBunul GospodarCăluşarulCine-i elefantul?Citeşte şi potriveşteDacii şi romaniiDerbiDomilitEnigmaFile de istorieFlexHaiduciiHocheiIntersectÎn familieJoc cu imagini şi cifreJoc-fotbalJoc logic IJoc logic IIJoc-tenisJocul figurinelorJocul imaginilorJocul mulţimilorJocul numerelorJocul umbrelorLacul elefanţilorLotoLoto cu animaleLoto cu floriMarele premiuMemotestMicul fotbalistMoaraNu te supăra, frate!Observaţi cu atenţiePapură VodăPăcăliciPiticotPrivatizareaRaliul RomânieiSimetricSus-JosTurismTurul RomânieiUrsul păcălit de vulpeVerifică-ţi cunoştinţele