Radio România Actualităţi

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Logo

Radio România Actualităţi (iniţial Radio Bucureşti, mai apoi Programul 1) este un post de radio central al Societăţii Române de Radiodifuziune. A luat fiinţă în 1996 când s-a decis reorganizarea radioului public prin înfiinţarea canalelor naţionale: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural şi Radio România Tineret, iar din 1997, Radio România Muzical.

Prin misiune, rol, cotă de piaţă, rulaj şi audienţă, Radio România Actualităţi este postul de radio principal din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune. În grila de programe sunt incluse emisiuni informative, emisiuni complexe şi tematice, emisiuni de dezbatere, emisiuni destinate activităţii parlamentare, emisiuni de cultură şi civilizaţie, teatru naţional radiofonic, emisiuni de divertisment, emisiuni şi transmisiuni sportive, emisiuni muzicale, dar şi formate destinate persoanelor cu dizabilităţi, vieţii religioase sau românilor din străinătate.

Grila de programe

Postul difuzează emisiuni diverse care se transmit pe orizontală de luni până vineri: România, devreme, Matinal, România Împreună, K Drane, Sfertul academic, Euromusica, Obiectiv România!, Romanticii. Pentru iubitorii muzicii folk există în fiecare vineri timp de o oră, începând de la ora 23:00, emisiunea Omul cu chitara care se transmite neîntrerupt din 7 noiembrie 1997 şi este prezentată de Ducu Bertzi şi Mihai Cosmin Popescu.

Legături externe