Radio Târgu-Mureş

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Logo (2008)

Radio România Târgu-Mureş este un post public de radio aparţinând Societăţii Române de Radiodifuziune. În sens larg, postul are scopul de a informa locuitorii din Târgu Mureş şi zona rurală pe care o acoperă, respectiv din judeţele Mureş, Covasna, Harghita şi Braşov. Radio Târgu-Mureş difuzează emisiuni diverse în limbile română şi maghiară: ştiri, materiale de actualitate, informaţii culturale şi sociale, muzică şi divertisment.

Grila de programe

În grila de programe există emisiuni de actualităţi, emisiuni de interes regional, emisiuni de dedicaţii muzicale şi teatru radiofonic. Un spaţiu amplu este dedicat emisiunilor de actualităţi şi emisiunilor muzicale care se difuzează pe orizontală, de luni până vineri. Emisiunile specializate, de sport şi cultură sunt grupate la sfârşit de săptămână. Emisiunea „De zece ori, România!”, un program al studiourilor centrale, se difuzează de luni până vineri şi la celelalte posturi de radio regionale.

Sfârşitul de săptămână debutează la Radio Târgu-Mureş sâmbăta cu emisiunea în limba maghiară „Bună dimineaţa, Transilvania!” urmată de emisiunea „Dedicaţii muzicale” şi continuă cu emisiuni în limba română de divertisment, sport şi muzică, iar duminica spaţii mai ample sunt rezervate teatrului radiofonic atât pentru ascultătorii de etnie română cât şi pentru ascultătorii de etnie maghiară.

Studiouri locale

  • Radio Antena Braşovului ce emite pe frecvenţa 1197kHz

Legături externe