Sectorul 4

de la Enciclopedia României

(Redirecționat de la Sector 4)
Salt la: navigare, căutare
Sectorul 4
← Sectorul 3 Sectorul 5 →
Hartă Sectorul 4
Cartiere Berceni, Olteniţei, Tineretului, Văcăreşti
Suprafaţă  km²
Populaţie
(2002)
170.946 locuitori
Densitate  loc/km²
Primar
(2004)
Cristian Popescu Piedone (PC)
Viceprimar Radu Silaghi
Siteweb Site-ul primăriei sectorului

Sectorul 4 este unul din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti.

Delimitare[1]

Începând din P-ţa Naţiunilor Unite (inclusiv)

  • Limita de nord: râului Dâmboviţa până la circa 1800 m est de podul de pe Dâmboviţa de pe Şos. Vitan-Bârzeşti.
  • Limita de est: linia convenţională cu direcţia sud-vest până la Drumul Cheile Turzii, se continuă pe Drumul Cheile Turzii, pe Str. Pechiu Ion până la Şos. Berceni, pe Şos. Berceni până la linia de centură (toate inclusiv) cuprinzând şi cimitirul Berceni.
  • Limita de sud: linia de centură, circa 2400 m spre vest de la Şos. Berceni, cuprinzând şi unitatea şi depozitul de colectare a metalelor din cadrul fostului Ministerului Industriei Metalurgice.
  • Limita sud-vestica: linia de centură cu direcţia nord-vest până la Drumul Bercenarului, continuă pe Drumul Bercenarului (inclusiv) până la Şos. Giurgiului.
  • Limita de vest: Şos. Giurgiului, Calea Şerban Vodă până la intersecţia cu Str. Mitropolitul Iosif, pe Str. Mitropolitul Iosif, Str. Mitropolitul Veniamin Costache până la Str. Cuţitul de Argint, Str. Cuţitul de Argint, Str. Serg. major Ancuţa Ilie (toate inclusiv), până la Str. Fabrica de Chibrituri (exclusiv) până la Str. Mitropolitul Filaret, pe Str. Mitropolitul Filaret până la Str. Gazelei, Str.Gazelei până la Calea Rahovei, Calea Rahovei (toate inclusiv) până la Str. Antim,Str. Antim, Str. Sfintii Apostoli până la Str. Apolodor, Str. Apolodor (toate exclusiv) până la P-ţa Natiunilor Unite (inclusiv).

Note

  1. conform Decretului nr. 284 din 31 iulie 1979 privind stabilirea sectoarelor Municipiului Bucureşti