Cluj Arena

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Cluj Arena la 1 octombrie 2011

Cluj Arena este un stadion de fotbal din Cluj-Napoca, situat pe locul fostului Stadion "Ion Moina". A fost inaugurat la 1 octombrie 2011 în prezența premierului Emil Boc, a ministrului Dezoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a preşedintei de onoare a Federaţiei Române de Atletism, Iolanda Balaş și a peste două sute de invitaţi.

De la ora 14.00 a fost programată pentru public „Ziua Porţilor Deschise”, un foc de artificii la ora 22.00, iar clujenii au putut intra gratuit pe noua arenă până la ora 1.00. Vizitatorii au avut şansa de a participa la tombole cu premii, iar de la punctele special amenajate au putut fi achiziţionate materiale promoţionale oferite de către organizatori.

Stadionul este compus din două tribune şi două peluze, are o pistă de atletism, o capacitate de peste 30.335 de locuri, toate acoperite şi face parte din categoria „Elite”, respectând standardele FIFA şi UEFA. Scaunele sunt în diferite nuanţe de gri. Dintre acestea 629 de scaune sunt pentru VIP, clasa business, 748 VIP, clasa standard, iar 87 de scaune sunt VVIP. La acestea se adaugă 32 de locuri pentru persoane cu dizabilităţi locomotorii, 168 de scaune destinate presei şi 114 scaune pentru comentatorii TV, în timp ce 29.557 de scaune vor fi destinate spectatorilor.

Cluj Arena la 1 octombrie 2011

Costurile Cluj Arena s-au ridicat la 35 de milioane de euro, fără TVA, fondurile provenind atât de la Consiliul Județean Cluj, cât şi de la Guvernul României, acesta din urmă alocând 14 milioane de euro pentru construcţie.

În zilele de 8 şi 9 octombrie vor avea loc concertele inaugurale, iar meciul oficial de deschidere va avea loc în data de 11 octombrie, când echipa de fotbal „U Cluj” va juca un meci amical în compania echipei F.C. Kuban Krasnodar.

Bibliografie