Discuție Utilizator:Nicu Farcas

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Pentru a lăsa un mesaj » apasă aici « 

RO BV Council Square 1.jpg Crystal Clear app kedit.png Nuvola apps kmail.png Crystal Clear app korganizer.png IconitaER.png Wikipedia-logo.png P Photography.png
Acasă Articole Mesaj Atelier blog.ro wiki.ro Imagini

Bun venit, Nicu Farcas!

Contul dumneavoatră a fost creat. Nu uitaţi să vă personalizaţi preferinţele în „Enciclopedia României”.
Pentru orice întrebare sau chestiune legată de proiectul „Enciclopedia României” contactaţi unul dintre următorii coordonatori: Emilia, Radu, Mihai, Alex.

Înainte de a scrie la „Enciclopedia României”, consultaţi:

Având însuşite aceste elemente, mai departe puteţi afla:

Nu uitaţi că pentru orice nelămurire pe care o aveţi pe parcurs puteţi scrie coordonatorilor Emilia, Radu, Mihai sau Alex.

Faceţi primele dumneavoastră teste!

Nimic nu vă poate deprinde cu tainele scrierii în limbaj wiki decât experimentările. Vă invităm să faceţi primele teste astfel:

  • Faceţi click pe Membru:Nicu Farcas/Test. În pagina care se deschide, introduceţi un text oarecare, apoi apăsaţi pe butonul Salvează pagina. Pentru a edita din nou conţinutul acelei pagini, apăsaţi butonul Modifică din josul ferestrei, sau apăsaţi simultan tastele ALT, SHIFT şi E. Butonul Arată previzializare este foarte util când experimentaţi, pentru că vă permite să vizualizaţi modificările făcute fără a închide caseta de editare şi fără a salva încă. Succes!

Bun venit!

Pentru simplificare am ales să denumim satele sau comunele fără precizarea județului. Doar în situația în care avem comune omonime sau sate omonime precizăm județul în paranteze rotunde. Vezi Index:Comune omonime. Pe paginile indexurilor satelor sau comunelor avem o situație clară a satelor la care trebuie precizat județul. Vezi: Index:Sate în judeţul Bihor. Pe paginile articolelor despre comune mai apar unele probleme din cauză că nu am avut timp să verificăm denumirile fiecărui sat din componență, dar corecțiile pot fi făcute mai târziu când se vor scrie articolele pentru fiecare sat.

Putem folosi imagini de la Wikimedia Common, iar avantajul este foarte mare datorită faptului că avem spațiu mai mult pentru articole și nu îl consumăm încărcând foarte multe imagini. Când avem imagini mai rare care nu se găsesc acolo, le încărcăm pe enciclopedie, dar există și posibilitatea să le încărcăm la Commons.

Articole se pot iniția pe orice temă care are legătură cu România. Libertatea este totală în acest sens, numai timp să avem să putem scrie. Observ că ești deja familiarizat cu editarea pe wiki, iar pentru a-ți fi mai ușor pe viitor îți dau permisiuni de administrator. Numai bine, --Emilia 12 aprilie 2013 10:24 (EEST)

Bun venit şi din partea mea! Mă bucur că ni te-ai alăturat şi sper să facem treabă bună împreună!:)--Radu 14 aprilie 2013 14:24 (EEST)
În timp am încărcat destule imagini aici pe enciclopedie, însă faptul că putem utiliza imagini de la Commons este foarte avantajos, pentru că altfel ar ocupa foarte mult spațiu. Situația noastră actuală este următoarea: din 10000 MB disponibili utilizăm 3069.36 MB. Încercăm să nu încărcăm imagini foarte mari, cele de mărimea 600x800 fiind suficient de mari pentru a ilustra un anumit articol. --Emilia 24 aprilie 2013 22:31 (EEST)

Am încărcat o imagine (RO SJ Dealurile Sălajului) pentru a o folosi la o rezervaţie naturală şi nu se deschide. Te rog să o ştergi, nu cunoşteam situaţia relatată mai sus. Am să încarc fişierele la Commons. Mulţumesc --Nicu Farcaş mesaj 25 aprilie 2013 10:35 (EEST)

Am încercat azi să șterg imaginea, dar nu am reușit să o găsesc printre fișierele unde se salvează imaginile. Voi mai încerca și până la urmă voi găsi o soluție pentru a o putea șterge. Am avut mai demult aceeași problemă, dar am rezolvat-o. --Emilia 25 aprilie 2013 22:45 (EEST) Am mai căutat încă o dată imaginea, am reușit să o găsesc și să o șterg. --Emilia 25 aprilie 2013 22:56 (EEST)