Discuţie Index:Populaţia judeţelor la recensăminte

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

dar cum ai echivalat judetele? ca pana in 66 era alta impartire administrativ-teritoriala

Echivalenta nu am facut-o eu, ci INSSE e treba lor, sunt autoritate in domeniu. In viitorul apropiat (sper) voi scrie un articol extins despre Impartirea administrativ teritoriala, sper sa gasesc info si sa ma lamuresc si eu, cum se face echivalenta. --Mihai 25 aprilie 2009 12:49 (EEST)
ok..mie unul nu mi se pare corect sa se faca vreo echivalare..sa luam ca exemplu judetul meu - Vrancea in 1930 pe actualul teritoriu era judetul Putna iar actuala Vrancea a luat teritorii din alte patru judete..deci e imposibil sa faci o asemenea masuratoare
Si evident nu au luat in calcul Bucovina de Nord, Cadrilaterul si Basarabia in 1930, caci eu am in fata 2 manuale iar totalul este de 18.052.896--Iulian Toader 25 aprilie 2009 13:13 (EEST)
Repet, datele sunt eferite de INSSE, institutie abilitata sa ofere statistici oficiale in Romania. Daca toata lumea recunoaste autoritatea institutiei, nu vad de ce nu am recunoaste si noi autoritatea ei, deci inclusiv datele oferite de aceasta. Daca vrei un raspuns totusi, nu stiu daca este cel corect, cred ca este facut un calcul in functie de unitatile administrative mai mici, precum satele sau comunele (probabil sate). In mare cred ca satele au ramas cam la fel, au fost si restructurari, dar mari schimbari au fost la redesenarea judetelor si la promovarea la rang de oras a unor comune etc. Judetele au fost redefinite incluzand alte unitati mai mici, nu redesenarea tuturor unitatilor administartive (cred ca ar fi si o actiune extrem de dificila). Pt o institutie ca INSSE nu cred ca e un efort prea mare sa calculeza populatia in functie de componenta judetelor in prezent.--Mihai 25 aprilie 2009 13:29 (EEST)