Sectorul 6

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Sectorul 6
← Sectorul 5 Sectorul 1 →
Hartă Sectorul 6
Cartiere Crângaşi, Ghencea, Giuleşti, Drumul Taberei, Militari
Suprafaţă 38 km²
Populaţie
(2002)
362.877 locuitori
Densitate 9549,4 loc/km²
Primar
(2004)
Cristian Poteraş (PNL)
Viceprimar Constantin Paţica
Siteweb Site-ul primăriei sectorului

Sectorul 6 este unul din cele 6 sectoare ale municipiului Bucureşti.

Delimitare[1]

Începând de la intersecţia râului Dâmboviţa cu Strada Ştefan Furtună şi Şoseaua Cotroceni, limita de est a sectorului urmează traseul: Şososeaua Cotroceni, Bulevardul Geniului, Drumul Sării (toate inclusiv) până la intersecţia cu Calea 13 Septembrie şi B-dul. Ghencea.

  • Limita de sud: Bulevardul Ghencea, Prelungirea Ghencea (ambele inclusiv) până la intrarea Floarea Galbenă.
  • Limita de vest: linia convenţională care porneşte din dreptul intrării Floarea Galbenă până la complexul de sere floricole (exclusiv), pe limita de sud şi de est a acestuia până la Strada Emil Bodnăraş (astăzi Bulevardul Timişoara), pe strada Emil Bodnăraş (inclusiv) (astăzi Bulevardul Timişoara), spre vest până la linia căii ferate de centură spre nord, apoi pe această linie ferată până la canalul Argeş, până la staţia Întreprinderii canal-apă Bucureşti, de aici pe canalul deversor până la râul Dâmboviţa, se continuă pe râul Dâmboviţa până la Drumul Morii.
  • Limita de nord: calea ferată Bucureşti-Roşiori, începând de la Drumul Morii până la Drumul Carierei (exclusiv), Calea Giuleşti până la intersecţia cu Şoseaua Orhideelor, în continuare pe Calea Plevnei până la Strada Ştefan Furtună, pe strada Ştefan Furtună până la râul Dâmboviţa (toate inclusiv).

Note

  1. conform Decretului nr. 284 din 31 iulie 1979 privind stabilirea sectoarelor Municipiului Bucureşti