Autodrom

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Coperta jocului
Aspect al jocului

Autodrom reprezintă un joc de masă lansat pe piaţă în 1978 de către Centrocoop şi produs la Cooperativa Meşteşugărească „Progresul” din Sibiu. Jocul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani. Preţul de vânzare era de 17 lei şi 65 de bani.

Jocul poate fi jucat de către două până la patru persoane odată şi conţine o tablă de joc, un zar special cu cifre şi săgeţi indicând direcţia şi patru pioni.


Mod de joc

La început, fiecare jucător dă pe rând cu zarul. Se poate porni numai dacă s-a dat 4 sau 2, caz în care jucătorul îşi alege şi pista pe care o preferă. Pionii înaintează în direcţia indicată de săgeata de pe tabla de joc (în sens orar) şi în funcţie de direcţiile indicate de zar. Dacă pionul trebuie să facă o mişcare la dreapta sau la stânga şi locul este ocupat de alt pion sau se iese din autodrom, atunci pionul stă pe loc. Pionii nu se pot depăşi unul pe altul dacă se află pe acelaşi culoar. În colţurile gri marcate cu +3 şi -2, pionul trebuie să înainteze 3 respectiv să se înapoieze 2 căsuţe.

Scopul jocului este de a câştiga sosirea primul la finalul autodromului.

Jocuri de masă
Alegeţi şi grupaţiAmintiri din copilărieAnimale şi păsăriAnimale din continenteArcaşiiAutodromBunul GospodarCăluşarulCine-i elefantul?Citeşte şi potriveşteDacii şi romaniiDerbiDomilitEnigmaFile de istorieFlexHaiduciiHocheiIntersectÎn familieJoc cu imagini şi cifreJoc-fotbalJoc logic IJoc logic IIJoc-tenisJocul figurinelorJocul imaginilorJocul mulţimilorJocul numerelorJocul umbrelorLacul elefanţilorLotoLoto cu animaleLoto cu floriMarele premiuMemotestMicul fotbalistMoaraNu te supăra, frate!Observaţi cu atenţiePapură VodăPăcăliciPiticotPrivatizareaRaliul RomânieiSimetricSus-JosTurismTurul RomânieiUrsul păcălit de vulpeVerifică-ţi cunoştinţele