Joc-tenis

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Coperta jocului
Aspect al jocului

Joc-tenis reprezintă un joc de masă lansat pe piaţă în 1985 de către Centrocoop şi produs la Întreprinderea Poligrafică „Banat” din Timişoara. Jocul se adresează copiilor între 7 şi 16 ani şi simulează un meci de tenis.

Jocul poate fi jucat de către patru persoane odată şi conţine o tablă de joc, un zar, un puc-minge, patru pioni şi o tabelă de marcaj pentru puncte, jocuri (ghemuri) şi seturi. Tabla de joc imită câmpul de tenis.

Mod de joc

Prima lovitură a mingii începe din marginea terenului. Fiecare jucător aruncă zarul şi, dacă dă 2, 4 sau 6, mută potrivit săgeţilor înscrise pe tabla de joc. Dacă dă 1, 3 sau 5 se considera fault, iar echipa adversă câştigă 15 puncte.

Scopul jocului este de a câştiga la seturi, ca şi în tenisul real.

Jocuri de masă
Alegeţi şi grupaţiAmintiri din copilărieAnimale şi păsăriAnimale din continenteArcaşiiAutodromBunul GospodarCăluşarulCine-i elefantul?Citeşte şi potriveşteDacii şi romaniiDerbiDomilitEnigmaFile de istorieFlexHaiduciiHocheiIntersectÎn familieJoc cu imagini şi cifreJoc-fotbalJoc logic IJoc logic IIJoc-tenisJocul figurinelorJocul imaginilorJocul mulţimilorJocul numerelorJocul umbrelorLacul elefanţilorLotoLoto cu animaleLoto cu floriMarele premiuMemotestMicul fotbalistMoaraNu te supăra, frate!Observaţi cu atenţiePapură VodăPăcăliciPiticotPrivatizareaRaliul RomânieiSimetricSus-JosTurismTurul RomânieiUrsul păcălit de vulpeVerifică-ţi cunoştinţele