Observaţi cu atenţie

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Coperta jocului
Aspect al jocului

Observaţi cu atenţie reprezintă un joc de masă lansat pe piaţă de către Centrocoop şi produs la Întreprinderea Poligrafică „Banat” din Timişoara. Jocul se adresează copiilor preşcolari şi şcolari, şi este menit să le dezvolte atenţia, perspicacitatea, logica şi vocabularul.

Jocul poate fi jucat de către două până la opt persoane. Conţine 6 planşe tematice şi 96 de cartonaşe cu desene.

Mod de joc

Jocul presupune completarea planşelor cu desene corespunzătoare. Există mai multe variante de joc:

  1. copiii mici vor completa planşele fără a fi în competiţie
  2. următoarea variantă constă în completarea planşei în competiţie cu alţi copii
  3. fiecare copil primeşte o planşă sau două, iar cartonaşele se extrag de către educatoare pe rând dintr-un teanc şi date copilului care are nevoie de ele.
  4. o variantă mai complexă, pentru copii mai mari, presupune ca fiecare jucător să extragă cartonaşe dintr-un teanc aflat pe masă, cu faţa în jos. Poate extrage mai multe cartonaşe, până când dă de unul de care nu are nevoie, pe care îl aşează la baza teancului. Următorul jucător va proceda la fel.

Scopul acestui joc este de a completa primul planşa sau planşele cu imagini.

Jocuri de masă
Alegeţi şi grupaţiAmintiri din copilărieAnimale şi păsăriAnimale din continenteArcaşiiAutodromBunul GospodarCăluşarulCine-i elefantul?Citeşte şi potriveşteDacii şi romaniiDerbiDomilitEnigmaFile de istorieFlexHaiduciiHocheiIntersectÎn familieJoc cu imagini şi cifreJoc-fotbalJoc logic IJoc logic IIJoc-tenisJocul figurinelorJocul imaginilorJocul mulţimilorJocul numerelorJocul umbrelorLacul elefanţilorLotoLoto cu animaleLoto cu floriMarele premiuMemotestMicul fotbalistMoaraNu te supăra, frate!Observaţi cu atenţiePapură VodăPăcăliciPiticotPrivatizareaRaliul RomânieiSimetricSus-JosTurismTurul RomânieiUrsul păcălit de vulpeVerifică-ţi cunoştinţele