Sus-Jos

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare
Coperta jocului
Aspect al jocului

Sus-jos reprezintă un joc de masă lansat pe piaţă în 1980 de către Centrocoop şi produs la Întreprinderea Poligrafică „Banat” din Timişoara. Jocul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. Preţul de vânzare era de 7 lei şi 50 de bani.

Jocul poate fi jucat de către două până la şase persoane odată şi conţine o tablă de joc, şase pioni şi un zar.

Mod de joc

Iniţial fiecare jucător aruncă zarul, iar cel care a obţinut cel mai mare număr începe jocul. Fiecare înaintează mai apoi, pe rând, cu atâtea căsuţe câte indică zarul. Tabla de joc are 120 de căsuţe, dintre care 16 sunt cu numere roşii. În funcţie de săgeată şi desenul sugestiv, jucătorul care ajunge pe aceste căsuţe trebuie să urce sau să coboare la numărul indicat.

Scopul acestui joc este de a ajunge primul la 120.

Jocuri de masă
Alegeţi şi grupaţiAmintiri din copilărieAnimale şi păsăriAnimale din continenteArcaşiiAutodromBunul GospodarCăluşarulCine-i elefantul?Citeşte şi potriveşteDacii şi romaniiDerbiDomilitEnigmaFile de istorieFlexHaiduciiHocheiIntersectÎn familieJoc cu imagini şi cifreJoc-fotbalJoc logic IJoc logic IIJoc-tenisJocul figurinelorJocul imaginilorJocul mulţimilorJocul numerelorJocul umbrelorLacul elefanţilorLotoLoto cu animaleLoto cu floriMarele premiuMemotestMicul fotbalistMoaraNu te supăra, frate!Observaţi cu atenţiePapură VodăPăcăliciPiticotPrivatizareaRaliul RomânieiSimetricSus-JosTurismTurul RomânieiUrsul păcălit de vulpeVerifică-ţi cunoştinţele